Hoelang blijft een ballon zweven nadat deze gevuld is met helium? Een veel gestelde vraag aan ons. Echter hangt het antwoord van een heel aantal dingen af. Om je een indicatie te geven van hoe lang het mogelijk zou moeten zijn om een ballon zwevende te houden hebben wij deze pagina in het leven geroepen.

Allereerst is belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van de ballonnen. Zowel latex- als folieballonnen zijn poreus. Hierdoor ontsnapt de helium aan de ballon. Je zult begrijpen dat hoe minder de kwaliteit van de ballon is, des te sneller komt de ballon naar beneden. Zorg er dus altijd voor dat de ballonnen van goede kwaliteit zijn. In de Ballonnenbox webshop zorgen we er altijd voor dat de ballonnen van hoge kwaliteit zijn.

Daarnaast is het verstandig de ballonnen zo laat mogelijk te vullen. Dan ben je verzekerd dat de ballonnen het hele feest meegaan. Normaal gesproken kunnen de standaard latex ballonnen zo’n 5 tot 7 uur in de lucht blijven na vulling met helium. Folieballonnen zijn beter bestand tegen helium en kunnen zo’n 3 tot 5 dagen mee, maar er zijn ook gevallen waarin de folieballonnen nog veel langer blijven hangen. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de ballonnen maar ook met de grootte.

Zweefduur heliumballonnen

Latex ballonnen: 5-7 uur
Folie ballonnen: 3-5 dagen

zweefduur-heliumballonnen