Hoe werkt een helium tank? Dat is misschien wel de eerste vraag die je zult hebben bij het zien van onze website. Je denkt misschien van “het is toch veel verstandiger om naar de feestwinkel te rijden” voor het opblazen van ballonnen met helium gas. Dit is echter toch een vrij dure aangelegenheid. Daarnaast is het zo dat de normale latex ballonnen zo’n 5 tot 7 uur in de lucht blijven na gevuld te zijn met helium. Het komt er dus op neer dat je op de dag van het feest nog even naar de winkel moet voor deze versieringen. Anders liggen je ballonnen al op de grond voordat het feest begint. Gezien het eenvoudige gebruiksgemak van de thuisgebruik helium tanks is het volledig onnodig om dit uit te besteden! Bekijk daarom deze pagina om te zien hoe eenvoudig het nou daadwerkelijk is.

Stappenplan: Hoe werkt een helium tank?

1.) Na het bestellen van de helium tank zul je de helium tank de dag er na ontvangen. De helium tank zit in een grote doos en is goed verpakt tegen stoot- of valschade.

helium_tank_doosZo krijg je de helium tank thuis in de verpakking.

2.) Haal nu de helium tank uit de verpakking. Je kunt de helium tank aan de hendels uit de doos trekken. Er kan niets gebeuren.
helium_tank_vooraanzicht

Dit is de helium tank uit de doos.

Natuurlijk zijn dit nog niet de stappen waar u zich wellicht zorgen over maakt. Maar het vervolg is net zo simpel als het uit de doos halen van de tank.

3.) In stap 3 gaan we de kraan opendraaien. Er zal nog geen helium uit de tank komen. Draai het kraantje bovenop de tank linksom totdat je niet meer verder kunt draaien.

Helium tank kraantje

Hierboven kun je zien in welke richting het kraantje van de tank opengedraait moet worden.

4). Dan gaan we nu beginnen met het loslaten van de helium. Je kunt de helium uit de tank laten lopen door de spuitmond naar beneden te drukken. U zult horen dat het helium gas uit de tank komt.

wegwerp_helium_werking
Door de spuitmond naar beneden te drukken komt er helium uit de tank.

5.) Plaats nu de ballon om de hals en druk de spuitmond naar beneden. Houdt de ballon goed vast. U zult zien dat de ballon zich vult met helium. Rest nu om de ballon goed onder controle te houden. Maak direct na het opblazen een knoop in het uiteinde van de ballon en maak gelijk bij het loshalen van de ballon van de helium tank een lintje vast aan de knoop. Anders zal de ballon direct naar het plafond vliegen.

Let wel op dat je de ballon niet te groot wilt opblazen. Het is zonde van de helium als de ballon zou knappen.

Nou, zeg eerlijk, het bedienen van een helium tank is super simpel. Meer als deze stappen zijn er echt niet.

Overtuigd geraakt van het gebruiken van helium tanks voor thuisgebruik? Bekijk dan direct ons helium assortiment.